Viimeisimmät artikkelit

Mitä kertoo verhojen historia?
  • By Asta
  • 10 Jan, 2022

Verhojen historia kertoo asumisesta, sisustamisesta ja rakentamisesta. Alun perin verhot toimivat tilan jakajina ja niillä erotettiin erilaiset toiminnalliset tilat toisistaan. Verhot ovat tulleet Suomeen Bysantista, Egyptistä ja Aasiasta, joissa kudottiin taidokkaita tekstiilejä. Upeat kankaat haluttiin ripustaa esille koristeeksi. Ennen muinoin asumuksissa ei ollut ikkunoita lainkaan. Kun ikkunat yleistyivät, niitä ei aluksi peitetty lasilla, vaan puuluukuilla, pergamenteilla tai häränrakkokalvoilla. Verhojen historia alkaa keskiajaltaSuomessa verhojen käyttö yleistyi 1700-luvun kustavilaisissa kartanoissa. Euroopassa oli jo varhaisrenessanssin ajalla vauraita säätyläiskoteja, joiden ikkunoita verhot kehystivät.

Terassin sisustaminen
  • 03 Dec, 2021

Terassin sisustaminen saattaa tuntua hankalalta, mutta muutamalla laadukkaalla huonekalulla ja sesongin mukaan vaihtuvilla sisustuselementeillä terassista saa pienellä vaivalla paikan, josta voi nauttia ympäri vuoden. Voit valita haluatko panostaa enemmän ja kattaa terassin, joko pelkällä katolla tai kokonaan lasittamalla. Kesällä terassille kuuluvat grilli ja aurinkotuolit, syksyllä taas valosarjat ja vaikkapa nuotiopaikka. Kun aurinkotuoleihin laittaa patjan päälle turkiksia, voi niissä nauttia myös talvipäivistä. Parhaimmillaan terassi on kodin lisähuone, jolla on helppo tehdä tilaa niin arkeen kuin juhlaankin.

Yhteensopivat värit sisustuksessa
  • 03 Dec, 2021

Yhteensopivat värit sisustuksessa luovat eheän tunnelman koko kotiin. Kun värejä on käytetty isoissa pinnoissa hillitysti, on helpompi vaihtaa kodin ilmettä pieniä sisustuselementtejä muuttamalla. Koristetyynyjen vaihtaminen eri värisiin on huomattavasti helpompaa, kuin koko kodin seinien uudelleenmaalaaminen. Värien ei tarvitse joka huoneessa olla täysin samat, vaan saman väriperheen eri sävyjä voi käyttää hienostuneen lopputuloksen takaamiseksi. Esimerkiksi violettia on montaa eri sävyä, ja ne kaikki sopivat hienosti yhteen näyttämättä liian silmiinpistävältä ja tunkkaiselta.