Yksiön sisustusratkaisut

  • 07 Nov, 2021

Yksiöstä saa tehtyä kivan kodin.

Monelle pienen yksiön sisustusratkaisut saattavat aiheuttaa kovastikin päänvaivaa. Usein yksiössä tilaa on melko rajallisesti, joten sen sisustaminen kannattaa aloittaa hyvällä suunnittelulla. Suunnittelussa parhaana apuna toimii asunnon pohjaratkaisu mittoineen sekä mittanauha, jolla voi ottaa mitat huoneistoon suunnitelluista huonekaluista. Pienellä suunnittelulla yksiöönkin saa mahtumaan yllättävän paljon huonekaluja ja tavaraa tekemättä siitä kuitenkaan liian täyden tai sekavan näköistä.

Yksiön sisustusratkaisut huonekalujen osalta

Siihen, miten huonekalut sijoittaa yksiössä, vaikuttavat tietenkin huoneiston koko, omat mieltymykset sekä asunnon muoto. Koska yksiössä keittiö, olohuone ja makuuhuone ovat kaikki samassa, tulee myös huonekalujen tarpeita miettiä huolella. Yleensä yksiöön riittää pieni pöytä ruokailua varten, sänky sekä sohva tai nojatuoli. Mikäli tilaa haluaa säästää, voi hankkia sängyn sijaan levitettävän sohvan.

Kun huonekalut on sijoitettu yksiöön, on aika sisustaa asuntoa pienemmillä yksityiskohdilla. Hyvä paikka hankkia ideoita ja uusia sisustustuotteita on edullinen sisustuskauppa josta löytyvät tuotteet jokaiseen tyyliin. Yksiötä on kiva sisustaa erilaisilla koriste-esineillä, kasveilla sekä valaisimilla. Myös taulut ja erilaiset julisteet tuovat yksiöön kivaa ja uutta ilmettä.

Lisää tilaa yksiöön

Mikäli yksiö tuntuu ahtaalta ja ympärille haluaisi lisää tilaa, voi huonekalujen suhteen olla innovatiivinen. Esimerkiksi kokoon taittuva pieni pöytä ja tuolit on helppo säilyttää kaapissa sen sijaan, että ne olisivat koko ajan esillä huoneistossa. Myös parvisänky tuo asuntoon lisää lattiatilaa ja sohvan sijaan voi käyttää pieneen tilaan mahtuvia retkituoleja.