Terassin sisustaminen

  • 19 Oct, 2021
Kaunis terassi

Terassin sisustaminen saattaa tuntua hankalalta, mutta muutamalla laadukkaalla huonekalulla ja sesongin mukaan vaihtuvilla sisustuselementeillä terassista saa pienellä vaivalla paikan, josta voi nauttia ympäri vuoden. Voit valita haluatko panostaa enemmän ja kattaa terassin, joko pelkällä katolla tai kokonaan lasittamalla. Kesällä terassille kuuluvat grilli ja aurinkotuolit, syksyllä taas valosarjat ja vaikkapa nuotiopaikka. Kun aurinkotuoleihin laittaa patjan päälle turkiksia, voi niissä nauttia myös talvipäivistä. Parhaimmillaan terassi on kodin lisähuone, jolla on helppo tehdä tilaa niin arkeen kuin juhlaankin.

Terassin sisustaminen sesongin mukaan

Keväällä terassille tuodaan pajunkissoja ja nautitaan teetä puutarhan kevättoimien lomassa. Kesällä aurinkotuolit ja sohvaryhmä toimivat jokapäiväisenä ajanviettotilana, grillin tiristessä kilpaa auringon kanssa. Terassilla on tunnelmaa, jota on helppo korostaa kesäkukilla ja kirjavilla tyynyillä.

Syksyisin grilli vaihtuu nuotioon ja pimenevät illat valaistaan valosarjoilla ja lyhdyillä. Sohvan viereen voi tuoda puisen korin täynnä peittoja jottei kylmenevät illat turhaan vähennä terassista nauttimista. Talvella sohvalla on paksu kerros turkiksia ja nuotiolla paistetaan vaahtokarkkeja ja katsellaan tähtitaivasta.

Osta pientä, vaihda usein

Kun terassilla on muutama laadukas huonekalu kuten sohva ja pöytä, on ilmettä helppo vaihtaa tyynyillä ja peitoilla sekä erilaisilla kasveilla ja valoilla. Kun vaihdat kesäkukkien tilalle käpyasetelman ja lisäät lyhtyjä, on terassin tunnelma heti erilainen.

Matot ovat olennainen osa terassin viihtyisyyttä, ja nykyään onkin helppo löytää iso valikoima erilaisia ulkotilaan tarkoitettuja mattoja. Vaihda taas kesämatto talvisempaan ja terassin ilme vaihtuu hetkessä. Netin sisustuskaupoissa on isot valikoimat myös muita ulkotilojen tavaroita, kynttilälyhdyistä ja aurinkokennolla toimivista valosarjoista kokonaisiin kattauksiin.