Pehmeä päiväpeitto uudistaa makuuhuoneen

  • 14 Feb, 2022
Pehmeä päiväpeitto sopii myös päikkäreiden peitoksi.

Yksi makuuhuoneen ihanuus on ehdottomasti pehmeä päiväpeitto ja niitä voi olla jopa kaksi, koska päiväpeittoja ei ole talossa koskaan liikaa. Sitä voi käyttää silloin, kun menee päiväunille, mutta siihen voi kietoutua myös, jos haluaa lisälämpöä takkatulen ääressä tai vain viettää lämpimiä hetkiä sen kaikkein rakkaimman kanssa. Niitä voi olla eri paksuisia ja erilaisista kankaista, joten kesäkäytössä voi olla hiukan ohuempi eikä välttämättä niin lämmin kuin talvella. Sillä myös muuttaa sängyn ilmettä ja tunnelmaa hetkessä.

Sisustuksen täydentää pehmeä päiväpeitto

Aina ei tule edes ajatelleeksi, miten helppo sisustaja päiväpeite on. Sen voi vaihtaa samalla tavalla kuin esimerkiksi verhot. Kun kesäksi vaihtaa kevyemmät verhot, voi saman tehdä päiväpeitolle. Lisäksi peitteen voi yhdistellä makuuhuoneessa olevan tapetin tai maalin sävyihin. Sen avulla saa myös muutettua helposti huoneessa olevia sävyjä ja jopa kontrastia. Sängystä voi tehdä makuuhuoneessa kiintopisteen, kun käyttää rohkeasti vahvaa väriä, mutta muuhun ympäristöön sointuvaa värisävyä.

Voisiko se olla harmaa päiväpeitto ja tuleeko huoneeseen ankeutta? Ei lainkaan, vaan harmaan sävyjäkin on niin paljon erilaisia, että niistä saa hyvin luotua jopa harmoniaa huoneen eri sävyjen kesken. Sävynä se voi olla myös tummempi ja kiiltävällä pintamateriaalilla se luo mielenkiintoista sävyä joko ulkoa tulevan luonnonvalon kanssa tai makuuhuoneeseen asennettujen valojen loisteessa. Juuri erilaiset materiaalit tuovat väreihin erilaisia ominaisuuksia.

Tunnelmaa materiaaleilla

Fleece on erinomainen ja varma ratkaisu, koska se tuo keveyttä ja pehmeyttä tilaan. Se sopii myös lisäpeitoksi. Pellava on luonnonmateriaali ja se on ominaisuuksiltaan hyvinkin kestävä. Se myös hylkii likaa ja toisaalta pesun jälkeen sen pinta muuttuu kerta kerralta paremmaksi. Tuttuja kankaita ovat myös polyesteri sekä puuvilla. Ne ovat hyvin monipuolisia ja näiden joukosta voi löytää parhaimmat tikatut peitteet. Näissä materiaaleissa paksuus vaihtelee, joten niitä voi vaihdella kesän ja talven mukaan.