Muotivärit 2024 sisustuksessa

  • 21 Feb, 2024

Muotivärit sisustuksessa ja asuissa ovat samat.

Jokainen uusi vuosi tuo uuden värit sisustukseen ja vaatetukseen, joten nyt on aika perehtyä siihen, mitkä ovat muotivärit 2024 sisustuksessa. Lisäksi päätimme katsoa asiaa laajemmin ja vertaamme hiukan sitä, miten värimaailma vaatteissa ja sisustuksessa tukevat toisiaan vai tukevatko ollenkaan. Liity seuraan ja perehdytään aiheeseen yhdessä.

Muotivärit 2024 kuvaavat runsautta

Aluksi onkin todettava, että muotivärit 2024 tuovat paljon runsautta. Se sopii muutenkin tämän vuoden tyyliin. Runsaus näkyy myös siinä, että pyöreät muodot valtaavat kodin ja niihin yhdistettynä runsaat värit, tulee tilasta kodikkaampi sekä persoonallisempi.

Muhkea, pyöreillä muodoilla oleva sohva on viihtyisä paikka kotona ottaa omaa aikaa sekä ratkaista Sanuli -tehtävä. Pyöreän muotoilun ansiosta voi ajatuskin toimia ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Tähän vielä yhdistettynä useampi muhkea tyyny muotiväreissä, voi paikoillaan istua ehkä hetken kauemmin.

Muotivärit ovatkin tänä vuonna varsin laaja skaala. Valkoisesta on luovuttu ja tilalle on otettu sekä persikkaa ja beigeä, mutta myös vihreää, sinistä sekä vaaleanpunaista. Myös rohkeammat värit ovat ottaneet sisustuksessa paikkansa.

Vaatteet ja sisustus samaan sävyyn

Varsinkin naisten pukeutumisessa yksi tärkeimmistä sävyistä on upea ja aina ihastuttava persikan sävy. Se tuo myllertävien vuosien jälkeen tietynlaista pehmeyttä ja samaa rauhallisuutta sen avulla etsitään sisustuksesta. 

Persikan eri sävyt ovat luonteeltaan rauhallisia, mutta samalla varsin eloisia sekä maanläheisiä. Muotivärit 2024 on helppo yhdistää toisiinsa ja olemassa oleviin sävyihin. Persikka ottaa mielellään rinnalleen sävyä oranssista, viininpunaisesta sekä punaruskeasta. Oranssi keventää näitä sävyjä tyylikkäästi.

Jos persikan kanssa haluaa korostusta tai tehostetta, on mainio tapa liittää siihen sekä pinkkiä että aniliininpunaista. Ne yhdistyvät helposti myös äsken mainittuun terrakottaan, joten näiden kanssa saa sisustukseen ihan uuttaa ulottuvuutta.

Muotivärit 2024 ja vihreän eri sävyt

Jos vielä tarkastelleen yhdessä sekä vaatteita että sisustusta, on yksi väri, joka nousee edelleen muiden rinnalle. Muotivärit 2024 luottavat edelleen vihreän eri sävyihin. Niistä suositaan oliivia sekä tuttua metsänvihreää. Molemmat ovat lämpimiä värejä, joita voi yhdistää persikkaan että punaruskeaan ja oranssiin.

Usein sanotaankin, että vihreä on pukeutumisen uusi musta, sillä se on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa suosittu. Se sopii maanläheisenä värinä hyvin monille käyttäjille eikä vie kasvoilta pois luonnollista hehkua. Myös vaatteiden puolella nähdään oliivia ja sen lisäksi sinivihreää ja pastellin vihreää.

Tämä vuoden värit tukevat toisiaan hyvin ja erilaisten sävyjen yhdisteleminen on helppoa. Vihreän kanssa voi yhdistellä pastellia, mutta myös vahvaa punasävyä sekä aina rakastettua pinkkiä. Se toimiikin monien värisävyjen kanssa yhteen.

Ruskean ja sinisen rooli vuonna 2024

Tämä vuosi onkin varsin mielenkiintoinen, sillä ruskean eri sävyt ovat myös löytäneet paikkansa ja suklaanruskean rinnalla voidaan nähdä karamellin sekä nougatin sävyt. Ne tuovat pehmeyttä tummien sävyjen rinnalle.

Sinisessä on sävyjä hyvinkin erilaisia ja nyt esiin on nostettava koboltinsininen, joka on varsin sähäkkä sävy. Sen lisäksi muotivärit 2024 antavat tilaa myös turkoosille sävylle, joka tuokin mieleen välimeren. Joten sisustuksessa on varaa valita, mutta kaikkia värejä ei kannata lisätä.

Miten poimin muotivärit 2024 sisustukseen?

Tärkeintä on aluksi miettiä itselleen parhaiten sopivat värit ja valita niistä kolme omaan ympäristöön sopivinta. Sisustusliike netissä antaa hyviä vinkkejä siitä, miten voit käyttää tekstiilejä, valaisimia tai mattoja näiden sävyjen tuomiseksi tilaan.

Aina ei siis tarvitse ensimmäisenä ryhtyä maalaamaan tai vaihtamaan kalusteita, vaan liikkeelle voi lähteä helpommin sekä hyödyntää myös olemassa olevaa sisustusta lisäämällä siihen erilaisia sävyjä sekä alussa mainittua muhkeutta.