Millainen lamppu lastenhuoneeseen sopii?

  • 15 Feb, 2022

Kodin eri huoneet voivat vaatia hieman erilaisen tyylin sekä erilaisia tavaroita kuin toiset huoneet. Lastenhuone sisustetaan usein eri tavalla kuin vaikkapa vanhempien makuuhuone. Lamppu lastenhuoneeseen voikin olla vaikkapa hieman leikkisämpi tai pirteämmän värinen kuin muualla. Tosin moni asia vaikuttaa siihen, millainen lamppu kannattaa valita oman kodin lastenhuoneeseen. Lue seuraavaksi vinkkejä siitä, miten valitset sopivat lampun oman lapsesi huoneeseen!

Pinkki lastenhuone.

Kuinka valita lamppu lastenhuoneeseen?

Lastenhuoneen lamppu kannattaa valita niin lapsen kuin huoneenkin tyyliin sopivaksi. Lastenhuoneen lampun on tuotava tunnelmaa ja valaistava leikit. Vanhemman lapsen tapauksessa lampun on oltava myös tarpeeksi tehokas, jotta se valaisee läksyjen teon, ellei huoneessa ole vaikkapa erillistä pöytälamppua sitä varten. Lastenhuoneeseen voi myös ostaa useita eri lamppuja eri käyttötarkoituksia varten.

Lastenhuoneeseen voidaan valita esimerkiksi katto-, seinä- ja pöytälamppuja. Lisäksi esimerkiksi yövalo tuo turvallisuudentunnetta lapselle. Lastenhuoneeseen voi valita usein hyvinkin erikoisen lampun. Se voi olla esimerkiksi jonkin hauskan hahmon muotoinen valaisin tai vaikkapa hyvin kirkasvärinen valaisin. Sivustomme reilusti yli 10 000 lampun valikoima tarjoaa mitä erikoisimpia vaihtoehtoja, joita et luultavasti tiennyt olevan olemassakaan!

Lastenhuoneen lamppu on turvallinen

Lamppu lastenhuoneeseen kannattaa valita huolellisesti myös turvallisuuden suhteen riippuen siitä minkä ikäinen lapsi on. Isompien lasten huoneisiin voi valita lampun vapaammin. Hyvin pienen lapsen huoneeseen kannattaa kuitenkin valita lamppu, josta esimerkiksi ei irtoa pieniä osia, joka ei voi pudota vaikkapa pöydältä lapsen päälle, ja joka ei voi saada lapsen käsissä muutakaan vahinkoa aikaiseksi. Hyvä vaihtoehto onkin valita erityisesti lastenhuoneeseen suunniteltu valaisin.

Lamppu lastenhuoneeseen ei ole turvallinen vain käytännöllisestä syystä, vaan se myös tuo lapselle turvaa etenkin yöllä. Yövaloksi suunnitellut valaisimet ovat himmeitä valoja, jotka tuovat huoneeseen juuri ja juuri sen verran valoa, että lapsi näkee käydä yöllä WC:ssä. Möröt eivät myöskään pelota yhtä paljon kun huone ei ole pilkkopimeä!

Lastenhuoneen sisustus muuttuu usein

Lastenhuoneen sisustus voi muuttua melko usein lapsen kasvaessa. Teini-ikäinen ei välttämättä esimerkiksi enää halua lapsena toivomaansa Disney-lamppua huoneeseensa. Kannattaa siis ajatella pidempää aikaväliä valaisinta ostaessa; kannattaako esimerkiksi ostaa se kaikista kallein valaisin ja pitäisikö valita valaisin, joka miellyttää vielä vuodenkin päästä. Toisaalta myös laskulla maksaminen osissa on vaihtoehto verkkokaupassamme. Tarjolla on monipuolisesti muitakin maksutapoja, mutta esimerkiksi NFT ei yleensä kuulu niihin.

Monet upeat valaisinratkaisut suomalaisissa kodeissa voivat tuoda inspiraatiota myös lastenhuoneen valaistusratkaisuihin. Kannattaa siis etsiä kuvia suomalaisista kodeista ja etenkin lastenhuoneista. Kannattaa ottaa huomioon, että valaisimia voi käyttää hyvin luovalla tavalla lastenhuoneessa. Erilaiset varjostimet esimerkiksi tekevät erilaisia jännittäviä kuvioita seinille. Lastenhuoneeseen on myös tarjolla hyvin värikkäitä värileikkejä luovia valaisimia.

Lamppu lastenhuoneeseen tarpeiden mukaan

Lamppu voi olla hyvinkin käytännöllinen, jos sen valitsee oikein. Esimerkiksi teinin huoneeseen voi sopia peililamppu jonka ääressä on helppo meikata ja laittaa hiukset ennen kouluun lähtöä. Peilistä ei useinkaan näe tarpeeksi hyvin pelkän kattolampun avulla, joten tällainen yhdistelmä on kätevä. Esimerkiksi useita eri säätöjä sisältävä tai liikuteltava lamppu on myös käytännöllinen monille.

Valaisin voi myös tuoda paljon iloa, jos se valitaan lapsen harrastuksen mukaan. Esimerkiksi urheiluaiheiset lamput ovat monille mieluisia. Lamppu voi olla esimerkiksi muodoltaan jonkin urheiluvälineen muotoinen ja myös tämän välineen värinen.

Lamppu lastenhuoneeseen voi olla myös kannettava valaisin. Erilaiset kannettavat valaisimet ovat käteviä, jos lapsen täytyy liikkua vaikkapa eri puolelle taloa yöllä käydäkseen WC:ssä. Kannettava lamppu on myös helppo ottaa mukaan vaikkapa sähköttömälle kesämökille, mutta sitä voi myös aivan yhtä hyvin käyttää vaikkapa oman kodin lastenhuoneen pöytävalona silloin kun sitä ei liikutella.