Kodikas olohuoneen sisustus persoonallisesti

  • 14 May, 2024

Kodikas olohuoneen sisustus mustavalkoisena.

Oletko koskaan ajatellut, että kodikas olohuoneen sisustus on jonkinlainen taitolaji? Sitä se nimenomaan on ja siinä voi persoonallisuus näkyä. Kukaan ei sisusta omaa olohuonettaan kavereita tai sukulaisiaan varten vaan juuri sellaiseksi, että siellä viihtyy kaikkein parhaiten itse. Sinä olet paras asiantuntija siinä, mitä värisävyjä haluat tai miten paljon vapaata tilaa pitää jäädä huonekalujen ja muun sisustuksen jälkeen.

Budjetti ja kodikas olohuoneen sisustus

Yksi tärkeimmistä asioista sisustuksessa on budjetti. Kaikkea uutta ja kivaa voisi hankkia paljonkin, mutta tiukka budjetti yleensä asettaa raamit. Turhia hankintoja kannattaa välttää, mutta myös pienemmällä summalla saa sisustuksesta persoonallisen sekä tyylikkään. Lisäksi voi haaveilla antaako verovapaa kasino mahdollisuutta johonkin ylimääräiseen.

Aina ei välttämättä ole varaa uusiin huonekaluihin, mutta silloin voi tehdä kompromisseja esimerkiksi erilaisilla tekstiileillä sekä tauluilla. Yhden seinän maalaaminen eri sävyiseksi muuttaa olohuoneen lookia huomattavasti. Kodikas olohuoneen sisustus vaatii vain ideointia eikä mitään ajatusta kannata hylätä ennen tarkkaa suunnittelua.

Muotivärejä vai ikuista harmaata?

Jokainen vuosi tuo uudet muotivärit ja osa niitä on aina sellaisia, että ne jäävät elämään vähän pidemmäksi aikaa. Varsinkin murretut sävyt voi yhdistellä olemassa oleviin olohuoneen väreihin helposti. Sävyjen rikkaus voi näkyä myös sisustustekstiileissä ja ne tukevat kokonaisuutta.

Kodikas olohuoneen sisustus voi olla myös värikäs ratkaisu, jos se on sinulle persoonallista. Silloin voit antaa värien näkyä. Se niin sanottu ‘ikuinen harmaa’ sopii hyvin jollekin toiselle henkilölle huomattavasti paremmin. Harmaa väri sopii hyvin sisustukseen, koska siihen voi yhdistää muita värejä erittäin hyvin. 

Hyviä vinkkejä on tarjolla paljon ja sisustusliike netissä esittelee paljon erilaisia tuotteita kuten tekstiilejä, mattoja sekä valaisimia.

Kodikas olohuoneen sisustus boheemilla tyylillä

Boheemi tyyli on varsin runsas ja se sisältää paljon erilaisia kuoseja, tekstiilejä sekä värejä. Niillä saa luotua hyvin persoonallista ja ainutlaatuista ilmettä. Tässä sisustuksessa voi suosia myös paljon erilaisia luonnonmateriaaleja ja niitä voi yhdistellä varsin rohkeasti.

Värien kanssa ei tarvitse säästellä ja niitä voi yhdistellä reilulla kädellä. Usein myös pehmeät kangasmateriaalit kuuluvat siihen eikä esimerkiksi maton tarvitse olla väritön ja tylsä. Kodikas olohuoneen sisustus on tässä tapauksessa värikylläinen sekä raikkaan muhkea.

Värejä isoista tauluista

Iloinen ja energinen olohuone voi saada alkunsa myös taiteesta. Taulujen ei tarvitse olla kalliita taiteilijoiden luomuksia vaan taulun voi tehdä tyylikkäästä julisteesta ja sen pohjalta yhdistellä sisustuksen värejä yhteen. Silloin voi kaivaa esiin väripaletin ja valita siitä sopivia sävyjä sekä yhdistää ne toisiinsa.

Värien leikkiä voi tehdä myös kontrasteilla ja silloin saa sen tyylin, mitä kodikas olohuoneen sisustus vaatii. Mustavalkoisista valokuvista luotu kuvaseinä ja mustavalkoinen sisustus on aina iskevä sekä jää mieleen myös vierailijoille. Se vaatii etukäteen hahmottamista, jotta sen saa toimimaan erilaisten sisustusesineiden sekä esimerkiksi tyynyjen kanssa.

Kasvit ja kodikas olohuoneen sisustus

Kaikki eivät pidä kasvien runsaudesta sisustuksessa, mutta niillä saa mukavaa luonnollisuutta huoneeseen. Niiden avulla kodikas olohuoneen sisustus saa omanlaisensa elinvoiman sekä raikkauden. Kukkien hoitamisessa on oma työnsä, joten onkin harkittava tarkkaan, millainen on sopiva määrä kasveja sekä millaisia.

Sisustuksessa on niin paljon mahdollisuuksia, joten omasta persoonasta kannattaa pitää tiukasti kiinni. Kuten sanottu, lähtökohta on aina se, että itse viihdyt omassa olohuoneessasi kaikkein parhaiten. Ideoita on hyvä kysellä tai lukea, mutta itse kuitenkin päätät lopputuloksesta.

Jokainen päättää myös itse siitä, miten paljon haluaa huonekaluja ja miten paljon tilaan voi jättää avonaisuutta. Kaikkea avointa tilaa ei välttämättä tarvitse täyttää. Lisäksi pienissä tiloissa peilien avulla saa tilan näyttämään huomattavasti suuremmalta.